Saradnja sa kompanijom „Rosetiˮ na jačanju energetskog sektora

Bez autora
Oct 03 2024

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa generalnim direktorom ruske energetske kompanije „Rosetiˮ Andrejom Rjuminom o mogućnostima za unapređenje saradnje.

Vučević je istakao da Srbiju i Rusiju povezuju dugogodišnje prijateljstvo i zajednički rad u različitim oblastima, uključujući sektor goriva i energetike.

Premijer je naveo da je Srbija zainteresovana za to da produbi saradnju u oblasti energetskog sektora, posebno kada je reč o inovacijama, razmeni iskustava, edukaciji, obnovljivim izvorima energije i drugim oblastima od strateškog značaja.

Predsednik Vlade je naglasio da su inovacioni centri kompanije „Rosetiˮ ključni za jačanje energetskog sektora i da je posebno važno uspostaviti saradnju u toj oblasti.

Rjumin je ukazao na veliki potencijal direktne saradnje u elektroenergetskom sektoru, naglasivši da je „Rosetiˮ, kao najveća mrežna kompanija u Rusiji, zainteresovana za proširenje saradnje.

On je govorio i o radu Inteligentne laboratorije digitalnih mreža, koju je kompanija „Rosetiˮ nedavno otvorila u Sankt Peterburgu, dodavši da ona spaja mogućnosti istraživačkog centra i moćnog ispitnog poligona, na kojem su realizovana jedinstvena rešenja za stvaranje i ispitivanje opreme i za implementaciju inteligentnih sistema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik